Екс-міністр пояснив подвійну платіжку за газ

Поділитися:

Колишній міністр ЖКГ Олексій Кучеренко пояснив, чому українське населення має платити за доставку газу, навіть якщо воно їм не користується.

Позиція споживача зрозуміла. А от логіка постачальників така: ви не користуєтеся блакитним паливом, але газ все-одно подається, тобто здійснюється його доставка і обслуговування мережі. Працюють насоси і газорозподільні станції.

Колишній міністр також пояснив основи поділу платіжних послуг. Кучеренко дав зрозуміти, що поділ було зроблено, щоб відокремити цю діяльність від інших (розподіл газу), а потім розбити її на кожен місяць. У той же час розрахунки грунтувалися на споживанні газу за минулий рік.

Екс-чиновник каже, що за транспортування газу можна не платити взагалі, але лише в тому випадку, якщо відмовитися повністю від газу.

Напередодні ми повідомляли, що в першому півріччі клієнти в загальному не заплатили за один місяць доставки газу, а саме – 20 відсотків всіх рахунків. Кожна п’ята квитанція за доставку була оплачена.

Ми також писали, що Андрій Коболєв – глава правління НАК «Нафтогаз», оголосив, що ринок газу відкритий для населення. Тепер українці зможуть самостійно вибирати постачальника газу, а постачальники – самостійно формувати ціни, створювати пакети послуг і відмовляти проблемним клієнтам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу