Держава підтримала аграріїв на суму в 4 млрд гривень

Поділитися:

Наступного року підтримку агропромисловому комплексу України забезпечено — Кабмін узгодив рішення щодо виділення 4 млрд гривень. Про це розповів Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки України.

Також міністр наголосив, що і аграрії, і фермери, які вже отримали держдопомогу, змогли на власному досвіді переконатися в надійності державної підтримки. Основний напрямок підтримки — це малі сільгосппідприємства та фермерські господарства, а разом з тим і розвиток локальних ринків, які дозволяють налагодити найкоротший шлях між виробником продукції та покупцем.

За даними на початок серпня 2020 року за програмою «Часткова компенсація вартості с/г техніки та обладнання вітчизняного виробництва» аграрії вже отримали близько 716 млн гривень компенсацій. Також за рахунок держпідтримки була придбана сільгосптехніка — приблизно 1 480 господарств змогли оновити парк. У кількісному показнику це приблизно 3 тисячі одиниць різноманітної техніки сільгосппризначення. На це пішло 2,8 млрд грн.

Раніше повідомлялося про виділення 600 млн гривень на підтримку галузі культури в Україні. Відомо, що вона сильно постраждала через жорсткий карантин навесні поточного року.

Також ми писали про те, чернігівські аграрії потрапили до Книги рекордів завдяки рекордній кількості намолоченого зерна.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу