Депутати хочуть збільшити штрафи за невиплату зарплати

Поділитися:

У Верховній Раді зареєстровано новий законопроект №4589. Проект покликаний посилити відповідальність керівників за невиплату заробітної плати, стипендій або пенсій.

Відомо, що на сьогоднішній день проблема затримки виплат або їх нездійснення взагалі стоїть досить гостро. За інформацією Державної служби статистики, станом на кінець 2020 заборгованість виплат тільки по заробітній платі становить майже 4 млрд грн.

«Необхідність прийняття проекту Закону, який пропонується, полягає в посиленні відповідальності, оскільки передбачений нині законодавством рівень відповідальності не сприяє зниженню заборгованості по заробітній платі, пенсії, стипендії тощо», – пише автор у пояснювальній записці.

На сьогодні, покарання за вчинення виплат ділиться на дві категорії. Зате автори законопроекту хочуть збільшити штрафи за першої категорії – від 1500 до 3000 н.м., а по другий – від 3000 до 5000 н.м.

Нагадаємо, що на парламентському порталі з’явився законопроект № 4553. Він пропонує перенести в Україну досвід інших країн у сфері регулювання обороту конопель. Проект закону спрямований на розширення доступу громадян України до лікування та проведення наукових досліджень щодо ефективності конопель в боротьбі з різними захворюваннями.

Раніше повідомлялося, що в 2021 році в Україні повинен підвищитися рівень мінімальної заробітної плати. Це прописано в державному бюджеті України, який українські парламентарі остаточно затвердили від 15 грудня 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу