Частина українців залишиться без підвищення пенсій

Поділитися:

Пенсіонери, які переступили поріг 75-річчя, втратять по 1,2 тис. гривень пенсій. Так трапиться в результаті перенесення Кабміном підвищення виплат. Про це стало відомо після того, як рішення було прийняте урядом України.

Надбавку до пенсії, а це близько 400 гривень, перенесли — раніше планувалося, що це буде зроблено в липні 2021 року, а тепер термін змінили на жовтень поточного року. Згідно з підрахунками, в країні близько 1,6 млн пенсіонерів у віці від 75 до 79 років. Три місяці відстрочки — і кожен з вищеназваної групи не дорахується 1200 гривень (за липень, серпень і вересень). При цьому бюджет заощадить близько 2 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що буде поступово збільшуватися пенсія з березня поточного року. Підвищення, як вже стало відомо, торкнеться не всіх категорій пенсіонерів. Різниці в страховий стаж, зарплата за останні три роки та інші моменти будуть враховуватися для того, щоб пенсійні виплати були збільшені. Для прикладу: ті громадяни України, які отримують 9 тис. грн, можуть розраховувати на підвищення в розмірі 1000 гривень.

Також ми писали й про те, що накопичувальна пенсія стане обов’язковою в наступному році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу