Бюджетники можуть залишитись без опалення

Поділитися:

Влада Києва підвищила тарифи на опалення для комерційних та бюджетних установ, а також релігійних організацій на 59-88%.

Нові тарифи затверджено розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) №2145 від 13 жовтня, передає прес-служба «Київтеплоенерго».

Період дії нових тарифів «Київтеплоенерго» для бюджетних, комерційних та релігійних організацій – до 30 вересня 2022 року.

При цьому лише зараз по Україні 12,5 тисяч бюджетних установ зобов’язані укласти договори, щоб їм включили опалення.

У Меморандумі уряду та «Нафтогазу» обіцяли закупівельні ціни на рівні 16,55 грн за кубометр. На практиці ще тиждень тому ціни були в 2-3 рази вищими – по 30-45 грн за кубометр.

Це означає сотні тисяч, а іноді й мільйони гривень переплат для бюджетних установ. І ці гроші звідкись треба отримати. Тому установи мають переукласти договори з «Нафтогазом», щоб отримати обіцяну ціну на газ.

Нагадаємо, що підписання меморандуму відбулося на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади. Зокрема, на заході були присутні президент Володимир Зеленський та прем’єр Денис Шмигаль.

Шмигаль нагадав про енергетичну війну та енергетичний шантаж Росії заради того, щоб запустити в експлуатацію «Північний потік-2». За його словами, у лютому поточного року довелося підписати меморандум із міською владою, щоб запобігти зростанню тарифів під час опалювального сезону 2021/22 років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу