Борги із зарплат в Україні досягли 3,2 млрд гривень

Поділитися:

В Україні станом на кінець червня обсяг заборгованості із заробітних плат сягнув понад 3,2 мільярда гривень. Частка економічно активних підприємств, де є борг – 81,3%; компаній, що знаходяться на стадії банкрутства – 18,7%. Сума заборгованості на підприємствах сфери управління державних органів – більше 1,7 мільярдів гривень.

Такі показники були озвучені на засіданні Міжвідомчої робочої групи з питання заборгованості із зарплати.

Під час нього, зокрема міністр економіки зауважив, що першочергового втручання у ситуацію вимагають економічно активні підприємства, які потребують розробки плану заходів, графіків погашення заборгованості, програми з покращення фінансового стану.

У свою чергу, премєр зобов’язав у кожному органі влади визначити посадову особу, яка б несла персональну відповідальність щодо стану погашення заборгованості у певній галузі чи регіоні. Також він наголосив, що Тимчасові комісії з питань погашення заборгованості із зарплати мають збиратися так часто, як того вимагає ситуація і до отримання належного ефекту: зменшення заборгованості і повного погашення.

Глава уряду наголосив, що порожні звіти про кількість зібрань та чергові безрезультатні заслуховування більше не прийматимуть.

Раніше ми повідомляли, що українців будуть позбавляти зарплати за борги з комуналки.

Також ми писали, що Держстат розповів, на що витрачають свої зарплати українці. Йдеться суму про у більш як 831,5 млрд гривень на споживчі витрати тільки за перший квартал поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу