Українців будуть позбавляти зарплати за борги з комуналки

Поділитися:

В Україні вже з липня поточного року заборговані кошти за комунальні послуги автоматично списуватимуть із банківських карток громадян. У березні Міністерство юстиції видало наказ, відповідно до якого із рахунків боржників кошти зніматимуть автоматично.

Як пояснюють експерти, у разі відкриття провадження – виконавець вже не направлятиме кожному банку відповідний лист-вимогу про надання інформації щодо наявності коштів на рахунках конкретних боржників чи взагалі наявність рахунків у фінустановах.

Інформацію одразу вноситимуть у систему і банки блокуватимуть рахунки боржників.

Разом з цим, забиратимуть не всі кошти з банківської карти боржника, а певний відсоток за різні види боргу. За заборгованість за комунальні послуги зніматимуть 20% заробітної плати чи пенсії, що надходитимуть на картку. За борги з аліментів – половину такої виплати.

Також експерти вважають, що кількість боржників суттєво зросте з настанням опалювального сезону, коли суми за комунальні будуть істотно вищі, і суди масово ухвалюватимуть рішення про стягнення боргу.

Фахівці додають, що заборгованість за комунальні зростає, адже підвищують тарифи, і для чималої кількості українців вони непідйомні.

Нагадаємо, що тарифи на опалення можуть підвищити на третину.

Також ми писали про те, що знову перерахують тарифи на природний газ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу