Бізнес виступає проти держрегулювання цін на зерно

Поділитися:

У Європейській Бізнес Асоціації (ЄБА) відкрито виступили проти державного регулювання цін на зерно в Україні. За словами представника організації, на цей момент вона, держрегуляція, суперечить озвученої державної стратегії й шкодить економіці країни.

Зокрема, за даними ЄБА, рівень рентабельності в розрізі виробників зерна відрізняється, це залежить від багатьох параметрів (місцевість, погодні умови тощо). Якщо розглянути це питання в контексті всієї країни, то одні виробники будуть працювати на межі можливостей, інші ж в цей же момент отримуватимуть величезні прибутки. Також важливо враховувати й той момент, що зерно — один з найбільш вигідних експортних товарів для України, а його вартість регулюється цінами у світі.

В цілому ж в асоціації вважають, що політика державного регулювання — радянський пережиток, від якого слід відмовлятися.

Раніше повідомлялося про те, що зернотрейдери та виробники зараз говорять різними мовами. Таку думку в ефірі телеканалу висловив один з експертів.

Також ми писали й про те, що Україна скорочує експорт зернових. Станом на 1 жовтня Україна продала трохи більше ніж 13,6 млн тонн різних зернових, а також зернобобових.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу