Білорусі прогнозують дефолт: протести тривають

Поділитися:

Поганий прогноз дають економісти по Республіці Білорусь: йдеться про можливий дефолт на тлі того, що відбувається в країні з літа 2020 року. Якщо говорити точніше, то всі прогнози по 2020 році були провалені — це стосується і інфляції (згідно з прогнозом вона повинна була встановитися на 5,5% позначці), і поставок нафти, і інших параметрів.

Зокрема, помітно скоротився товарообіг, експорт та імпорт, а за ними й ВВП країни. Свою роль в таких подіях відіграла і пандемія коронавірусу, на тлі якої був спрогнозований спад економіки у всіх країнах світу.

Також не можна скидати з рахунків політичну кризу в країні, масові протести, відсутність довіри до монетарної політики, внаслідок чого стався досить великий відтік вкладів з банків. Внутрішні проблеми в Білорусі похитнули довіру до неї на міжнародних ринках, і це стало однією з причин неможливості рефінансування державного боргу. При цьому Білорусь все більше залежить від Російської Федерації.

Раніше повідомлялося, що Білорусь вводить біометрію. Відомо, що люди, які отримають ID-карту, автоматично набудуть електронний цифровий підпис з 10-річним терміном придатності та особистий електронний кабінет. При цьому, з моменту створення кабінет матиме статус неактивного, поки людина його НЕ активізує з ID-карти. Там буде знаходитися вся інформація з історією використання цього кабінету.

Також ми писали, що Білорусь хоче ввести плату за виїзд з країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу