Білорусь хоче ввести плату за виїзд з країни

Поділитися:

Влада Республіки Білорусь хоче змусити платити всіх охочих виїхати з країни. Збір планують стягувати безпосередньо при перетині кордону держави. Відповідний проект закону підготовлений. Про це повідомляє державне інформагентство Білорусі «Белта».

Наводиться уточнення міністра фінансів Білорусі Юрія Селіверстова. За словами міністра, об’єктами стягування цього збору будуть автомобілі, на яких білоруси покидають країну. У законопроекті сказано, що стягувати збір будуть за транспорт вагою не більше 5 тонн. Величина збору складе 32 долари США.

На зібрані від збору гроші влада Білорусі хоче закупити засоби дезінфекції та засоби індивідуального захисту для пунктів пропуску з країни. Такі заходи передбачені у зв’язку з карантином через пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, Білорусь публічно засудила Україну за переманювання IT-фахівців на поля держави: Міністерство закордонних справ Білорусі офіційно вручило відповідну ноту протесту послу України Ігорю Кизиму. Про це повідомляє прес-служба МЗС Білорусі.

Також раніше ми інформували про те, що глава профспілки гірників України прокоментував політичний випад Олександра Лукашенка щодо того, що страйкарів на «Білоруськалії» цілком можуть замінити українські шахтарі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу