Білорусь відправила Україні ноту протесту через переманювання своїх IT-фахівців

Поділитися:

Білорусь публічно засудила Україну за переманювання IT-фахівців: Міністерство закордонних справ Білорусі офіційно вручило відповідну ноту протесту послу України Ігорю Кизиму. Про це повідомляє пресслужба МЗС Білорусі.

Відзначимо, що скандал зав’язався через указ українського президента Володимира Зеленського, який під час політичних хвилювань в Білорусі підписав документ про продовження терміну перебування білоруських IT-фахівців всередині України.

У самій Білорусі заявили, що таким кроком Україна показала свою недружність до Білорусі та фактично втрутилася у внутрішні справи держави.

МЗС Білорусі підкреслив, що якщо Україна проігнорує цю ноту протесту, то тим самим остаточно перейде критичну межу взаємин між двома державами.

Нагадаємо, що 8 вересня в Білорусі знову стали затримувати протестувальників. На цей раз в руки до силовиків офіційно потрапив 121 чоловік, як повідомила офіційний представник МВС Білорусі Ольга Чемоданова на своїй сторінці в Telegram.

Раніше глава профспілки гірників України прокоментував політичний випад Олександра Лукашенка щодо того, що страйкарів на «Білоруськалій» цілком можуть замінити українські шахтарі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу