Білорусь вводить біометрію

Поділитися:

У 2021 році в Білорусі планують видати ID-карту більш ніж 800 тисячам громадян.

Відомо, що люди, які отримають ID-карту, автоматично набудуть електронний цифровий підпис з 10-річним терміном придатності та особистий електронний кабінет. При цьому, з моменту створення кабінет матиме статус неактивного, поки людина його не активізує з ID-карти. Там буде знаходитися вся інформація з історією використання цього кабінету.

Крім того, нинішні паперові паспорти будуть діяти паралельно з ID-картами і обов’язковій заміні паперові документи не підлягають.

Слід зазначити, що в 2021 році білоруси також зможуть отримати біометричний паспорт. Для переходу до такого роду документів в країні все вже готово. Так, документ знадобиться для виїзду за кордон. Як заявили в МВС, в рік будуть видавати від 300 до 500 нових закордонних паспортів.

Нагадаємо, що влада Республіки Білорусь хочуть змусити платити всіх бажаючих виїхати з країни. Збір планують стягувати безпосередньо при перетині кордону держави. Відповідний проект закону підготовлений.

Раніше повідомлялося, що в Національному банку України дозволили відкривати банківські рахунки за цифровим паспортом, який українці реєструють в додатку «Дія». Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Вказується, що такий метод є більш сучасним і зручним для людей, так як тепер вони можуть відкрити для себе рахунок дистанційно.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу