АРМА займеться імпортно-експортними операціями

Поділитися:

У прес-службі Агентства з розшуку та менеджменту активів повідомили про те, що Кабінет Міністрів України схвалив законопроект «Про внесення змін до статті 452 Митного кодексу України». Відомо, що документ регулює питання автоматизованого доступу АРМА до джерел інформації про активи, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні.

«У разі схвалення парламентом зазначені зміни дозволять розширити доступ Агентства до джерел даних, зокрема інформації щодо експортно-імпортних операцій конкретних суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності», – йдеться в повідомленні відомства.

На сьогоднішній день така інформація може надаватися виключно органам досудового розслідування і державному уповноваженому Антимонопольного комітету. Однак після вступу в силу законопроекту, первинний збір і обробка зазначеної інформації буде здійснюватися в автоматичному режимі із застосуванням сучасних ІТ-технологій, забезпечить мінімізацію ризиків, пов’язаних з безпосередньою участю людини у відповідних процесах.

Тепер АРМА де-факто отримала доступ до більшості джерел, а також доступ до даних, що містить банківську таємницю, у всіх діючих банківських установах України.

Нагадаємо, що Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), оголосила конкурс з пошуку управителя майном, корпоративними правами та акціями медіа-холдингу UMH Group.

Державний управитель буде управляти корпоративними правами, цінними паперами, майновими правами, інтелектуальною власністю, нерухомим та рухомим майно Українського Медіа Холдингу (УМХ).

Раніше повідомлялося, що Уряд України схвалив за основу проект закону про зміни в законі «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів»

За відповідний документ проголосувало 258 народних обранців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу