АРМА буде повертати активи Азійсько-Тихоокенского регіону

Поділитися:

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів днями повідомило про те, що станом на зараз має статус спостерігача у Координаційній раді Міжвідомчої мережі з повернення активів Азійсько-Тихоокеанського регіону. Це надає змогу розширити можливості у питанні повернення активів.

На листопад 2020 року у ARIN-AP одночасно діють 25 юрисдикцій безпосередньо з регіону, а також 9 спостерігачів (один з них відтепер – АРМА). Серед інших спостерігачів – Світовий банк, Інтерпол, УНЗ ООН тощо.

Переговорний процес про набуття бажаного статусу тривав понад три роки та був доволі складним, але у розрахунок бралися досягнення АРМА та висока зацікавленість України у співпраці.

Раніше повідомлялося, що у переліку заарештованих об’єктів АРМА — понад 4,5 тис. записів. Три роки роботи АРМА — Агентства з розшуку та менеджменту активів — принесли результат, який змушує замислитися. Близько 4,5 тисяч записів в реєстрі заарештованих об’єктів, і це тільки з 2017 року, коли агентство почало свою роботу.

Також ми писали, що Верховна Рада має намір доопрацювати законопроект стосовно АРМА. Пропонується зробити більш прозорим процедуру прийняття активами в управління АРМА, впровадження можливості прозорої реалізації активів агентства і забезпечення участі уповноваженої особи органу з виявлення, розшуку та управління активами в процесі судового розгляду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу