АМКУ контролюватиме ринок нафтопродуктів

Поділитися:

Антимонопольний комітет України збирається контролювати вітчизняний ринок нафтопродуктів на тлі політичних і економічних хвилювань всередині країни-сусідки Білорусі. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

Вказується, що теперішні протести всередині Білорусі, які тривають вже другий тиждень через незгоду народу з підсумками голосування на останніх президентських виборах, де знову виграв чинний глава країни Олександр Лукашенко, можуть негативним чином вплинути на формування ринкової ціни автотоплива для України.

Для того, щоб запобігти можливому коливання цін, в АМКУ хочуть посилити моніторинг ринку нафтопродуктів.

Очікується, що в країні може виникнути дефіцит пального оскільки Білорусь є одним з головних партнерів України щодо постачання дизельного палива.

“У разі виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції комітет реагуватиме відповідно до чинного законодавства“, – пообіцяли в АМКУ.

Нагадаємо, що зараз частка білоруського ресурсу на ринку України перевищує позначку в 30%.

Після відмови від широкого імпорту російського палива з початком війни на Донбасі, Україна збільшила свій імпорт нафтопродуктів з Білорусі й зараз знаходиться в підвішеному ситуації через масові страйки НПЗ на полях сусідньої держави.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу