Стали відомі чергові махінації на митниці

Поділитися:

Чергові махінації митників. Арештувати вилучене під час обшуків майно директора «Медгаранту» – дозволив апеляційний суд, повідомляє телеканал «Перший Діловий». А все через оборудки із закупівлями для Держприкордонслужби за завищеними цінами.

Водночас, судді зобов’язали слідчих повернути датчики руху схожі на камеру та мікрофон, що, ймовірно, використовували для негласного отримання інформації. Ухвалу про арешт майна Печерський райсуд виніс ще на початку квітня. Та увесь цей час тривало оскарження ухвали і прокурорами, і самим фігурантом справи.

При цьому, головний аргумент підозрюваного у махінаціях – що кримінальне провадження за рік не зрушило з місця. І досі не вручено підозри у вчиненні злочину і не надано достатньо доказів про фінансові махінації «Медгаранту».

Тим часом, як стверджують слідчі: вони викрили змову службовців Держприкордонслужби та керівництва «Медгаранту». Ті, закуповували у фірм медобладнання за завищеними подекуди на 35% цінами, а різницю клали собі в кишеню. І ці тендери були на мільйони гривень. З початку року «Медгарант» отримала тендерів на понад 220 мільйонів гривень. Роком раніше – на майже 650 мільйонів. При цьому, тендери проходили на підставі письмової вказівки заступника голови Держприкордонслужби. У тексті судової ухвали йдеться також про три договори на закупівлю товарів проти COVID-19.

Нагадаємо, в Україні можуть ввести кримінальну відповідальність за всю товарну контрабанду. У Верховній Раді мають розглянути відповідний законопроект №5420, ініційований президентом.

Також ми писали, що раніше в Державній митній службі розповіли, що відсторонених від виконання обов’язків митників за можливі контакти з особами, щодо яких Рада нацбезпеки ввела персональні санкції, після переходу на контракт – одними з перших будуть перевіряти на добропорядність.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу