Стало відомо, скільки українців користуються тільки готівкою

Поділитися:

Експерти підрахували, що у кожного третього українця немає банківської картки. Загалом в Україні в обігу налічується 75 мільйонів банківських карт.

Також повідомляється про тенденцію збільшення популярності платіжних карток. Так, лише з початку поточного року кількість українців, які користуються платіжними картками збільшилася на 2,5%. Поруч із цим збільшилась і кількість торгових точок, де можна робити безготівкові розрахунки – на 2%. Загалом таких точок в країні налічується 334 тисячі.

Вже з осені цього року кількість користувачів банківськими картками стане ще більшою, адже на банківські карти нараховуватимуть пенсійні виплати. Громадянам запропонують самостійно обрати банк з поміж більш ніж 40-ка уповноважених фінустанов. Віділення, що робитимуть виплати, самостійно відкриватимуть банківські рахунки в уповноважених фінустановах тим, хто до вересня визначиться, з якою банківською фінустановою співпрацювати.

Нагадаємо, у пресслужбі Міністерства соціальної політики повідомили, що відомство планує завершити індексацію пенсій і переглянути частину виплат за збільшення прожиткового мінімуму. Так, за даними пресслужби, в жовтні очікується підвищення пенсій для пенсіонерів старше 75 років.

Також ми писали, що в Україні найближчим часом може суттєво поменшати терміналів для сплати банківською карткою у торгових мережах. До цього призведе зниження банківської комісії за еквайринг, якого вимагають бізнесмени та підприємці. Станом на зараз саме вони сплачують комісію за безготівкові платежі покупців, яким, до речі, дуже зручно сплачувати рахунки саме так – без необхідності мати у кишені паперові гроші.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу