Журналісти знайшли золото і долари в офшорах Ярослава Дубневича

Поділитися:

200 кг золота за 8 мільйонів доларів. У власності кіпрського офшору, який контролювався членами родини нардепа Ярослава Дубневича, відшукали майно, яке не вдалося арештувати антикорупційному суду, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Йдеться про золоті злитки, які, згідно з документами, в певний момент продали. Інформацію про це опублікували журналісти розслідувачі. Згідно з фінансовими звітами, золото з’явилося у компанії у 2017-му. Через 2 роки у Дубневича почалися проблеми. Верховна Рада зняла з нього депутатську недоторканність і дала дозвіл на арешт – через розслідування НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Силовики тоді назвали Дубневича організатором схеми виводу десятків мільйонів гривень з “Укрзалізниці”. Нардеп швидко вийшов на волю під заставу. Однак кіпрську фірму Energypoint Holding Limited арешт не торкнувся. Тоді і до 2019-го її власником була донька Дубневича. І саме тоді у власності фірми з’явилися злитки. А згодом – на балансі компанії злитків вже не було. На що пішли виручені від продажу золота кошти невідомо.

Проте нещодавно журналісти зафіксували – Ярослав Дубневич приїхав у Верховну Раду на новому Mercedes S500 2020 року випуску. Таке авто нині коштує близько 6 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Кабмін затвердив дворічний план заходів щодо недопущення ухилення від сплати податків і зборів суб’єктами госпдіяльності і запобігання відмиванню коштів в офшорних зонах.

Також ми писали, що щорічний корупційний обіг у будівельній галузі – 3-10 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу