Чергова компанія Гладковського опинилася на межі банкрутства

Поділитися:

Чергова з низки компаній, що входять до складу «Богдан Моторс» – за крок до банкрутства, відповідну справу розглядає господарський суд Дніпропетровської області. Про це повідомляють журналісти “Першого  Ділового” телеканалу.

Минулого місяця цей же суд в рамках справи про банкрутство визнав вимоги одразу декількох компаній на 3 мільярди гривень.

Примітно, що у всіх кредиторів простежується тісний зв’язок з боржником: так Олег Гладковський-Свинарчук, якого звинувачують у тому, що в бутність заступника секретаря РНБО налагодив оборудки із сумнівними комплектуючими для військової техніки, є міноритарним акціонером міжнародного інвестиційного банку.

А мажоритарій там – Петро Порошенко, давній бізнес-партнер Гладковського і свого часу співвласник «Богдану». І такі «ниточки» тягнуться до всіх інших позичальників.

Утім, будуть у справі й, так би мовити, незалежні кредитори: на 20 квітня заплановані судові слухання за звернення одразу двох фінустанов – Укрексімбанку і Юнікредит банку. Обсяг вимог – 1 мільярд 600 мільйонів і 1 мільярд 800 мільйонів гривень.

Але, знов-таки: Укрексім – це банк-гарант виконання договорів підприємств оборонного комплексу. А Гладковський-Свинарчук саме в цій царині напрацював на статтю кримінального кодексу.

Нагадаємо, що понад 5 років пройшло з моменту ліквідації «VAB Банку», а до покарання винних справа так і не дійшла. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Вищий антикорупційний суд скасував постанову Національного антикорупційного бюро про призупинення попереднього розслідування, таким чином його продовживши.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу