Українців обіцяють інформувати про якість палива

Поділитися:

У прес-службі Держекоінспекції повідомили, що всі територіальні та міжрегіональні підрозділи відомства в тестовому режимі працюють з системою оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик. Відомо, що незабаром інформація про порушення на АЗС і АЗГС буде оприлюднена.

“Всі органи ринкового нагляду використовують систему оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик, де споживачі можуть дізнаватися про небезпеку продукції, виявленої контролюючими органами. Це вимога встановлена ​​відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1398”, – говорить глава відомства.

Слід зазначити, що найближчим часом Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства забезпечить ліцензію на користування цим програмним продуктом для працівників ДЕІ за допомогою персональної ЕЦП. Після цього відповідна інформація про порушення на АЗС і АЗГС буде доступна для громадян по спеціальному посиланню.

Крім того, протягом січня-лютого ДЕІ винесла 193 рішення про приведення паливно-масляної продукції у відповідність встановленим вимогам. Також було виписано штрафів на 2,6 млн грн.

Нагадаємо, що в Державній екологічній інспекції повідомили, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити робочі групи на рівні кожної області по боротьбі з нелегальним ринком нафтопродуктів, а також провести перевірки автозаправних станцій (АЗС).

Раніше повідомлялося, що згідно із заявою експертів, в Україні дефіциту нафтопродуктів не буде. У той же час ціни на паливо знову почали зростати. Ситуація на ринку різко змінилася. Якщо два тижні тому середня вартість бензину, дизпалива і автогазу була практично стабільною, то минулого тижня було значне зростання цін.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу