Бізнес зобов’язався стабілізувати ціни на продукти

Поділитися:

Українські підприємці погодилися стабілізувати ціни на соціально значущі товари. Як повідомляє Європейська бізнес-асоціація, уряду вдалося дійти такої згоди з бізнесом.

Раніше Антимонопольний комітет рекомендував знизити ціни на продукти та товари першої необхідності. Попри втрати для бізнесу, компанії погодилися здійснити такий крок.

У квітні минулого року уряд ухвалив постанову про стабілізацію цін на товари соцзначення №341 і бізнес кілька разів просив розглянути можливість внесення змін до цієї постанови. Переговори відбувались за участі ЄБА, асоціації «Ритейлери України», «Союзу птахівників України», «Укроліїпрому», «Укрцукру», «Всеукраїнської асоціація пекарів».

У підсумку, сторони погодилися, що відповідно до прогнозних балансів попиту та пропозиції, повністю забезпечать внутрішній ринок продовольством внутрішнього виробництва.

Раніше ми повідомляли, що в Україні хочуть ввести «добровільне» регулювання роздрібних цін на ряд продуктів. Це прописано в двох проектах меморандумів Міністерства економіки, які розіслали ряду виробників. Серед пропозицій – встановити фіксовану роздрібну вартість масла і хліба/борошна, грунтуючись на показниках з 1 березня – 1 липня цього року.

Також ми писали, що в Нацбанку озвучили причини здорожчання продуктів харчування у лютому цього року. Найбільш значним фактором став «низький торішній урожай». Також на ціни вплинуло збільшення витрат на виробництво та скорочення виробництва ряду підприємств на тлі пандемії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу