Держава ліцензіями на паливо заганяє аграріїв “в тінь”

Поділитися:

Перевірки і штрафування фермерів на зберігання дизельного палива – призведе до тінізації аграрної економіки. Про це розповіли у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Аграрії кажуть: перевіряють фіскали в першу чергу тих, хто чесно веде бізнес і не порушує закон. А як показує практика, штрафи надходять фермерам, які зробили собі ліцензію на збереження пального. Тоді як ті, хто дозвіл не оформив і дійсно продає крадене дизпаливо – штраф не отримали. Більш того фермери скаржаться: податкова перевіряє чи не оборот пального, як це повинно бути, а зберігання, що і створює проблему. Грошові санкції від Податкової іноді досягають півмільйона гривень, причому причини штрафів, на думку фермерів, є необгрунтованими.

Експерти кажуть – тиску найбільше схильний середній аграрний бізнес, фермери, які володіють 100-500 гектарами землі. Зазвичай приводом для штрафів служать дрібні помилки в документації.

Щоб вирішити проблему з ліцензуванням пального, фермери створили робочу групу разом з податківцями. Вона почала роботи тільки 3 березня, при тому, що на перешкоди функціонування бізнесу фермери скаржилися ще з січня.

Група повинна врегулювати проблему з ліцензуванням пального для власних потреб. І контролювати саме звернення пального. Однак поки, очікувано – результату немає.

Нагадаємо, що в Україні ініціюють зміни щодо ліцензування пального для аграріїв. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства.

Раніше повідомлялося, що неприємним «подарунком» став свого часу для аграріїв закон №391-их «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування акцизного податку», який вступив чинності 29 грудня 2019 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу