Коболєв звинуватив монополістів, які окупували ринок газу

Поділитися:

За словами голови правління НАК «Нафтогаз України», роздрібний ринок газу в Україні знаходиться під владою монополістів. Тим часом оптовому ринку вже вдалося піти від такої моделі. Таку заяву Коболєв зробив під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30 Платіжка».

Однією з ознак ефективності в роботі оптового ринку Коболєв назвав той факт, що українці купують газ набагато дешевше, ніж він коштує в Європі. Тим часом на оптовому ринку все не так:

«Одна фінансова група де-факто контролює поставки понад 70% газу для населення. НАК «Нафтогаз» на цьому ринку має приблизно 10%. Ми постійно ростемо і тепер пропонуємо найнижчу ціну, навіть після втручання держави і обмеження верхньої межі ціни ще нижче, ніж в інших збутових компаній», — зазначив Коболєв.

На роздрібному ринку споживач (український) є більш вразливим, а сам ринок Коболєв, як і багато експертів, називає інертним.

Світлана Кушнір, експерт, прокоментувала ситуацію так:

«Війна «Нафтогазу» з облгазами триває. Пани чубляться, а у холопів… самі знаєте що! Поки бачимо, що для побутових споживачів ціна газу не буде знижуватися, навіть якщо НАК «Нафтогаз» розширить частку присутності до 20-25%. У зв’язку з цим хочеться нагадати пану Коболєву, що тема видобутку вітчизняного газу — не розкрита. Ось де ресурс для розширення присутності на ринку побутових споживачів. Там якраз і є можливість для істотного зниження ціни за куб блакитного палива. Що зробить ціни «Нафтогазу» дуже привабливими для громадян України».

Раніше повідомлялося, яка собівартість українського газу.

Також ми писали й про те, що газзбути заявили про збитки через «Нафтогазу».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу