Стала відома собівартість українського газу

Поділитися:

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України прокоментували питання, чому країна не може продавати українцям газ по його собівартості. Про це повідомляє в.о. міністра енергетики.

За словами чиновника, нинішні заяви багатьох українських політиків з приводу можливості продавати газ українцям по 2,6 гривні – всього лише популізм.

На цей час в Україні чимала частка населення не може заплатити за газ навіть за такою вартістю, тому та різниця в ціні, коли українці платять за ресурс більше, як раз таки йде на субсидії та інші пільги учасникам ринку.

“Тому що є пенсіонери, інваліди, є багато людей, які отримують субсидію. І ці субсидії потрібно з чогось платити», – сказав глава Міненерго.

Також він заявив, що тут потрібно також враховувати вартість податків і інші коефіцієнти, завдяки яким потім обслуговуються трубопроводи і йдуть інвестиції в цю галузь.

Як відомо, Україна розірвала залежність від Росії, але при цьому зіткнулася з проблемою залежності від імпорту газу, потреби збільшення внутрішнього видобутку, скороченням попиту.

Як вважає виконавчий директор по трансформації групи «Нафтогаз» Отто Ватерландер, варіант з експортом СПГ зі Сполучених Штатів, який розглядався як один з можливих шляхів, не підходить Україні через високу вартість скрапленого газу за довгостроковими контрактами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу