Пенсіонери з ОРДЛО зможуть оформляти пенсії на КПВВ

Поділитися:

Пенсіонери, які проживають на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, зможуть оформити пенсію безпосередньо на КППВ. Таке нововведення озвучили в Міністерстві соціальної політики, причому вже підраховано, що на зараз пенсію отримують понад 660 тисяч жителів ОРДЛО.

Алгоритм дій простий, він стосується тих громадян, яким виповнилося 60 років. Потрібно приїхати на КППВ — поки що це два пункти з усього списку (в Щасті та в Золотому) — і там оформити всі документи разом зі співробітниками Пенсійного фонду, які будуть працювати в так званих пересувних ЦГЗ (центр обслуговування населення).

Раніше повідомлялося, що в ООН закликали врегулювати питання з пенсіями для жителів ОРДЛО. У звіті Моніторингової комісії ООН з прав людини в Україні, повідомляється, що у відомстві наполягають на остаточному обмеження виплати пенсій переселенцям від статусу внутрішнє переміщеної особи (ВПЛ), як це передбачено в законопроекті 2083-д, який вже рік чекає розгляду у Верховній Раді.

Також ми писали й про те, що окупанти в ОРДЛО заборгували 1,6 млн гривень Україні за воду. Департамент житлово-комунального господарства Донецької облдержадміністрації повідомив про те, що борг «ДНР» перед українським комунальним підприємством «Компанія «Вода Донбасу» за рік становить 1,6 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу