В ООН закликали врегулювати питання з пенсіями для жителів ОРДЛО

Поділитися:

У звіті Моніторингової комісії ООН з прав людини в Україні, повідомляється, що у відомстві наполягають на остаточному обмеження виплати пенсій переселенцям від статусу внутрішнє переміщеної особи (ВПЛ), як це передбачено в законопроекті 2083-д, який вже рік чекає розгляду у Верховній Раді.

Відомо, що карантин на перетин лінії розмежування ще більш ускладнили життя населення, яке постраждало від збройного конфлікту на Донбасі.

“Таке істотне скорочення фактично перешкоджає доступу і так вразливих категорій населення до освіти, сім’ї, працевлаштування та пенсій, і позначається на реалізації не тільки права на свободу пересування, але і прав на сімейне життя, освіту, працю, охорону здоров’я і соціальний захист», – відзначають в Місії.

Слід зазначити, що Ощадбанк продовжив термін дії банківських карт пенсіонерів-ВПО до 1 січня 2021 року. Згідно з цим рішенням всі пенсії продовжать накопичуватися, а пенсіонери ОРДЛО зможуть отримати їх пізніше. Для цього не потрібно перетинати лінію дотику до нового року для підтвердження реєстрації ВПО (яка необхідна для продовження терміну дії карток).

Нагадаємо, для того, щоб виплатити пенсію вчасно і в потрібному обсязі, Пенсійний фонд України направив близько 80 млн гривень на відповідні рахунки. Виплати в листопаді будуть відбуватися за встановленим графіком.

Раніше повідомлялося, що Російська Федерація відправила черговий провокаційний «гуманітарний конвой» на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

У МЗС інформували, що наша країна направила Російській Федерації ноту протесту в зв’язку з черговим «гумконвоєм» на Донбас.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу