Облікова ставка НБУ може зрости до 7,5%

Поділитися:

У НБУ припускають, що задля стримування існуючого інфляційного тиску потрібно буде змінювати облікову ставку. Станом на зараз кажуть про 6,5-7,5% проти існуючих зараз 6%, тобто підняти можуть на 0,5-1,5 в.п. Монетарна політика, яка проводиться зараз, припускає такі дії для покращення.

Більш жорсткі умови, на думку фахівців з НБУ, будуть задіяні до появи в Україні вакцини проти коронавірусу та початку масового вакцинування. Ділова активність у країні поки що стала, також економічні експерти кажуть, що не очікують пожвавлення до квітня (це також пов’язано з появою вакцини).

Раніше повідомлялося про те, що банки судяться з НБУ з приводу їх незаконної ліквідації. Акціонери банків України, які були виведені з ринку у 2014-2017 рр., масово подають позови до судів з метою відстояти незаконність ліквідації. Цей період в українській історії вже названий влучним словом «банкопад», в той час було ліквідовано близько сотні фінустанов.

Також ми писали й про те, що в НБУ вважають всі умови МВФ виконаними.  В першу чергу мова тут йде про структурні маяки, а також про зміни, які вже введені в законодавство в частині банківської діяльності в країні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу