«У порівнянні з іншими антикорупційними органами, НАБУ працює більш професійно», — експерт

Поділитися:

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що заступник голови Офісу президента Олегу Татарову, якого підозрюють в причетності до махінацій з квартирами Нацгвардії, проситимуть обрати в суді запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави.

«НАБУ ініціює арешт з можливістю внесення застави, але яке рішення прийме прокурор я не знаю», — сказав Ситник.

1 грудня ЗМІ поширили інформацію про те, що колишній народний депутат і керівник «Укрбуду» Максим Микитась, який також фігурує в цій справі, дав свідчення проти Олега Татарова.

Також стало відомо, що НАБУ підготувало підозру Татарову, проте суддя Вищого антикорупційного суду Мойсак нібито заблокував вручення повідомлення про підозру. Зі свого боку, у ВАКС заявили про те, що Вищий антикорупційний суд не отримував клопотання про надання дозволу на затримання Татарова.

21 грудня Олег Татаров прийшов до НАБУ, де отримав повідомлення про підозру. Також він написав заяву про тимчасове призупинення виконання своїх посадових обов’язків і їх передачі іншій посадовій особі.

Адвокат Татарова Олександр Кузьменко повідомив, що кримінальне провадження НАБУ стосується знижки на парковку в одному з житлових комплексів Києва, а не «квартир для Нацгвардії».

Юрій Ніколов, журналіст-розслідувач видання «Наші гроші», сказав про те, що зараз дії НАБУ виглядають дуже компетентно.

«У всякому разі, у нас такого ще не було, щоб «велика риба» дала свідчення на не менш «велику рибу», — сказав журналіст.

Також, на його думку, НАБУ вже розробило тактику і стратегію, але при цьому детективи зустрічають багато перешкод на своєму шляху. Також цілком очевидно, що буде відбуватися обілення Татарова.

Також важливо, що кілька тижнів був своєрідний вакуум — в справі нічого не відбувалося. Це дає можливість фігурантам справи підготуватися. Свідчення, нехай навіть вони гучні, це ще ніщо — їх можна знищити, від них можна відмовитися тощо.

«Микитась зараз дав свідчення на Татарова, Гройсмана — всі ці корупційні історії «гучні», там стільки грошей, що йому варто побоюватися за своє фізичне життя», — сказав Юрій Ніколов.

Тут багато ліній конфлікту, одна з них — Ситник — Татарів. Справа набирає обертів, обростає подробицями, звучать в ньому і суперечливі гасла. У що виллється справа — буде зрозуміло вже дуже скоро.

Раніше повідомлялося, що Юрія Алерова приписують до справи «Укрбуду».

Також ми писали й про те, що «Укрбудом» займеться Кабмін.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу