МВС запускає нову функцію камер відеоспостереження

Поділитися:

У Міністерстві внутрішніх справ найближчим часом планують запустити в столиці нову функцію камер спостереження – відеофіксацію порушень при проїзді по смузі громадського транспорту.

Відомо, що ІТ-фахівці МВС вже розробили і впровадили в камери автоматизованих комплексів нові функції відеофіксації порушень при проїзді по непризначених смузі. При цьому, такі функції пройшли метрологію та процес сертифікації.

“Ми вже знаємо про всі небезпечні перехрестя і проблемні ділянки доріг, де відбувається найбільше порушень ПДР. Однак держава фінансово не в змозі в короткий період встановити там камери автоматичної відеофіксації “, – зазначив заступник міністра МВС.

Слід зазначити, що після узгодженого сторонами періоду, камери перейдуть в комунальну власність.

Нагадаємо, що підставою для зупинки і затримання поліцією автомобіля тепер є брудні номерні знаки. Закон забороняє водієві керувати транспортним засобом, якщо номери не розпізнаються на відстані в 20 метрів.

За перше порушення для «замазур» передбачений штраф в 170 гривень. При повторному порушенні протягом року водієві загрожує штраф в 255 гривень або громадські роботи протягом 30-40 годин.

Раніше повідомлялося, що нові камери фото- і відеофіксації, встановлені на українських дорогах, в прямому сенсі слова рятують життя автомобілістів і їх пасажирів. У поліції зазначають, що на тих ділянках доріг, на яких вже діють камери відеоспостереження і фіксації, тяжких аварій зі смертельними наслідками та тяжкими травмами стало в три рази менше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу