Мер Тернополя відмовився від карантину в місті

Поділитися:

В рамках засідання Тернопільська міська рада прийняла рішення скасувати вердикт Кабінету міністрів України про внесення Тернополя в “червону” зону. Це пов’язано з високими показниками захворюваності коронавірусів в місті.

За словами мера міста, в Міськраду звернулися сотні бізнесменів з проханням “не блокувати місто” і “не встановлювати режим” червоної зони “, так як ситуація в населеному пункті стабільна.

В Управлінні охорони здоров’я та медичного забезпечення уточнили, що епідеміологічна ситуація в нормі. У зв’язку з цим Міськрада визнала рішення уряду України неправомірним.

Тобто, міський транспорт працюватиме в звичайному режимі, а бізнесмени зможуть нормально вести свою діяльність.

Нагадаємо, що в понеділок, 3 серпня 2020 року, в Україні вступили в свою законодавчу дію нові правила адаптивного карантину, які поширюються на окремі регіони країни відповідно до кольору тих зон, які раніше заснував Кабмін. Так, всього в країні існує чотири маркери серйозності епідеміологічної ситуації – червоний, оранжевий, жовтий і зелений.

У той же час варто зазначити, що європейці зібралися 1 серпня 2020 року на акції протесту в декількох великих містах ЄС. Люди протестують проти обмежень, викликаних пандемією коронавируса і карантином. Демонстранти заявляють, що носіння масок і інші заборони порушують права і свободи людей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу