У «Нафтогазі» не бачать альтернативи російському газу

Поділитися:

За словами голови «Нафтогазу», Україна на даний момент не готова забезпечити постачання газу з альтернативних джерел, відмовившись від російського газу. Юрій Вітренко заявив, що для забезпечення скрапленим природним газом (LNG), який могла б постачати Польща, необхідно провести модернізацію системи газопроводів.

Він зазначив, що практично здійснити входження суден із скрапленим газом в Україну за фактом зараз неможливо. Більше того, регазіфікований LNG з терміналу в Польщі також не може постачати до країни за непридатними технічними показниками.

Для здійснення такої ідеї спочатку необхідно модернізувати систему на території Польщі, а також вирішити проблему «вузьких місць». Іншими словами, для транспортування газу в Україну з інших держав, крім Росії, слід провести низку робіт із розширення та розшивки конкретних ділянок труб.

Голова «Нафтогазу» акцентує увагу на тому, що Польща поки що не інвестує у модернізацію, оскільки розраховує на європейські кошти. Небажання Польщі вкладатись у розвиток ГТС Вітренко називає ринковою спекуляцією.

«Якщо ми хочемо пограти у фінансових спекуляціях, можна купувати газ у американських експортерів, але питання енергобезпеки це не вирішує», – підсумував голова «Нафтогаз України».

Тим часом нагадаємо, що “Газпром” продовжує скорочувати транзит газу через Україну.

Також ми писали про те, що з 1 січня 2022 року Угорщина постачатиме газ до України. Згідно з домовленостями, щодобово Київ отримуватиме до 8 млн куб м “блакитного” палива, повідомив голова Оператора ГТС України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу