Три компанії оштрафовані за змову на тендері по ремонту доріг

Поділитися:

Антимонопольний комітет України виявив причетність трьох компаній до спотворення результатів торгів за процедурою закупівлі. Зокрема, за  тендером на «‎Експлуатаційне утримання та поточний ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення у Вінницькій області (додатково)»‎.

Йдеться про ТОВ «Спільне українсько-австрійське підприємство «Інтервіас Україна»‎, ДП ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України»‎ — «Вінницький облавтодор» та ТОВ «Шляхбуд»‎.
У прес-службі АМКУ повідомили, що тендер відбувся у 2019 році переможцем якого стало ТОВ «Спільне українсько-австрійське підприємство «Інтервіас Україна». Очікувана вартість закупівлі становила 50 млн грн.
У ході розслідування було встановлено, що зазначені суб’єкти господарювання узгодили між собою умови участі в тендері, тому конкуренція між ними була усунена.

«З огляду на виявлені факти, Комітет на засіданні 12 серпня визнав дії ТОВ «Спільне українсько-австрійське підприємство «Інтервіас Україна», ДП ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України»‎ — «Вінницький облавтодор» та ТОВ «Шляхбуд» порушенням закону України «Про захист економічної конкуренції»‎ у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів. За порушення на компанії накладено штрафи на загальну суму 45,86 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Також в АМКУ додали, що через порушення суб’єкти господарювання позбавляються права брати участь в торгах на три роки.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України звернувся до депутатів із проханням виключити із законопроекту скандальні норми, які надмірно розширюють його ж повноваження.

За словами експертів, в рамках деолігархізації будуть суттєво розширені повноваження Антимонопольного комітету. АМКУ нададуть можливості ефективно розслідувати всі порушення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу