АМКУ звернувся до депутатів

Поділитися:

Антимонопольний комітет України звернувся до депутатів із проханням виключити із законопроекту скандальні норми, які надмірно розширюють його ж повноваження.

Зазначається, що 13 липня 2021 року Верховною Радою України було прийнято відповідний законопроект. Серед змін, які пропонуються проектом закону, передбачається розширення повноважень АМКУ, зокрема тих, що встановлені п. 7 статті 7 Закону України «Про Антимонопольний комітет України».

Відповідно до цих змін АМКУ, у випадках та порядку, передбачених законом, отримає право мати безперешкодний доступ до приміщень підприємств, установ та організацій, до місць зберігання інформації, що перебуває у володінні, та/або користуванні, та/або розпорядженні суб’єкта господарювання, об’єднань, органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю тощо. Крім того, АМКУ матиме доступ до усіх носіїв інформації із можливістю їх вилучення.

Також, органи АМКУ отримають право не розпочинати розгляд справи за заявами суб’єктів господарювання, якщо зазначені в заяві ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції не відповідають встановленим АМКУ пріоритетам його діяльності.

Нагадаємо, що, за словами експертів, в рамках деолігархізації будуть суттєво розширені повноваження Антимонопольного комітету. АМКУ нададуть можливості ефективно розслідувати всі порушення.

Раніше повідомлялося, що суд затягує справу про хабар екскерівника Закарпатського відділення АМКУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу