Коронавірус вплинув на українські річки

Поділитися:

Заступник міністра екології та природних ресурсів заявив, що у Дніпрі, Дністрі та Сіверському Дінці було зафіксовано залишки медичних препаратів, які застосовуються в лікуванні COVID-19.

«‎Перевіряли воду на 3 200 речовин — це цільовий скринінг, тобто коли у вас є конкретний перелік і ви шукаєте. А також вода досліджувалася на 64 000 речовин — це просто припущення, що вони можуть бути чи ні. Згідно з результатами, дійсно, якісь забруднювальні речовини є»‎, — розповів заступник міністра.

За його словами, останні тенденції щодо стану води тісно пов’язані з пандемією коронавірусу.

«Ми з вами вживаємо якісь таблетки, якісь уколи тощо, це все виводиться з організму й рано чи пізно потрапляє у водний об’єкт. Ковідних препаратів дуже багато. Те, що входить саме до ковідного протоколу, саме ці речовини зараз у нас у воді. Ми це фіксуємо. Ми ж з вами вживаємо таблетки. Велика кількість людей лікується, і це все потрапляє туди», — додав заступник міністра.

Нагадаємо, у Державній екологічній інспекції повідомляють, що Україні загрожує нестача чистої питної води. Як зазначають, причиною є не тільки зміни клімату, а й порушення природоохоронного законодавства у вигляді забруднення, засмічення річок, нераціонального використання водних ресурсів.

Також ми писали, що, на думку експертів, в Україні дуже малі штрафи за забруднення навколишнього середовища.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу