Держекоінспекція викрила водоканали в зливі нечистот в Дніпро

Поділитися:

У Державній екологічній інспекції повідомляють, що Україні загрожує нестача чистої питної води. Як зазначають, причиною є не тільки зміни клімату, а й порушення природоохоронного законодавства у вигляді забруднення, засмічення річок, нераціонального використання водних ресурсів.

Зокрема, водоканали зливають нечистоти у Дніпро. У відомстві розповіли, що у Києві більше трьох тисяч кілометрів водовідводів є безгоспними, тому підприємства нелегально зливають нечистоти у Дніпро.

Загалом, за даними відомства, в Україні за останні 25 років зникли близько сотні річок. Небезпеку для річок несуть й теплоелектростанції, адже спускають у водойми підігріту воду, яка негативно впливає на термічний та біологічний режим. При температурі у 36 градусів за Цельсієм риба починає масово гинути.

Також річки та підземні води забруднюються хімічними добривами, отрутохімікатами, гербіцидами, інсектицидами та органічними відходами з аграрних господарств.

А через застаріле очисне обладнання на промислових підприємствах забруднюється вода ртуттю, міддю, фтором, радіоактивними частинками і залізом.

Нагадаємо, у Держекоінспекції підрахують збитки від забруднення Азовського моря.

Також ми писали, що, на думку експертів, в Україні дуже малі штрафи за забруднення навколишнього середовища.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу