Зеленський розповів про будівництво дамби на Північно-Кримському каналі

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що на цей момент немає ніякого проекту будівництва другої дамби на Північно-Кримському каналі. Це ідея — вигадка російських ЗМІ. В Україні стоять одну дамбу, щоб перекрити подачу води в канал. Відразу ж після деокупацію Криму подача води буде відновлена.

«Поки не збиралися, — сказав президент. — Але читати про це треба, іноді вони підкидають непогані ідеї».

Дамба, яка будується, знаходиться на 107-му кілометрі Північно-Кримського каналу. По ньому дніпровська вода раніше потрапляла на Кримський півострів. Як сказав постпред президента України в АР Крим Антон Кориневич, «ніякої води в Крим до деокупації». Також відомо, що будівництво дамби помітно поліпшить меліорацію полів в Херсонській області.

Раніше повідомлялося, що майже 100 тисяч кримчан шукали роботу минулого року. Близько 97,5 тисячі осіб звернулися за допомогою у працевлаштуванні до кримських центрів зайнятості у 2020 р. При цьому з них роботу отримали менше ніж 22,5 тисячі.

Також ми писали й про те, що в Мінреінтеграції підбили підсумки паспортизації Криму і Донбасу. Російська Федерація примусово паспортизовані не менше 2,9 мільйона українських громадян.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу