З 1 листопада водії отримають нові бордюри, чокери і розмітки на дорогах

Поділитися:

За інформацією прес-служби “Укравтодору”, з 1 листопада водіїв чекають нові обмеження на дорогах. Так, щоб уникнути порушень швидкісного режиму і правил дорожнього руху, дороги України обладнають острівцями безпеки, бордюрними розширеннями, чокери і розділовими смугами. Таким чином, вважають фахівці, водії стануть рухатися по дорогах з однаковою швидкістю, а не розганятися і потім гальмувати на різних ділянках шляху.

Відомо, що такі вимоги були розроблені в рамках системи безпечних умов руху по дорогах і вулицях. Вони пристосовані не тільки для зменшення швидкості руху, а й для рівномірності транспортного потоку. Особливу увагу приділили до ділянок, де дороги стикуються з пішохідними зонами і велодоріжками.

“Неправильний вибір швидкості, а частіше її перевищення приводить до зростання травматизму на дорогах. Засоби заспокоєння руху є ефективним доповненням до обмежень швидкості”, – йдеться в повідомленні “Укравтодору”.

Нагадаємо, що в поліції відзначили, що відсутність розміток, дорожні ями, погана видимість знаків – це адміністративне порушення, за яке несуть відповідальність патрульні. При цьому уточнили, що з 2017 року функціонує департамент безпеки дорожнього руху. В його обов’язки входить: контроль за станом вулично-дорожньої мережі, ініціація і узгодження змін в схему організації дорожнього руху, контроль за технічним станом транспортних засобів, залучених до перевезення пасажирів, узгодження маршрутів руху і супровід транспортних засобів спеціального призначення і організованих груп дітей, узгодження дозвільної документації на перевезення небезпечних негабаритних і великовагових вантажів.

Раніше повідомлялося, що в державній компанії «Укравтодор» назвали, у скільки обходиться країні 1 кілометр нової дороги – близько 170,5 млн гривень. Це ціна дороги першої категорії, яка оснащена асфальтобетонним покриттям.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу