З 1 липня зросте допомога з безробіття

Поділитися:

В Україні у зв’язку з підвищенням з 1 липня поточного року прожиткового мінімуму – збільшиться і розмір допомоги з безробіття, інформують у Київському міському центрі зайнятості.

Там зазначають, що зараз прожитковий мінімум для працездатних громадян становить 2,27 тис. грн, а вже з 1 липня буде 2,379 тис. грн. Тим українцям, яким нараховують максимальні виплати допомоги з безробіття – 9,08 тис. грн (які розраховуються у процентному співвідношенні залежно від середнього доходу за останні пів року роботи і не можуть перевищувати 4-и прожиткові мінімуми) – з липня одержуватимуть 9,516 тис. грн.

Разом з цим, мінімальна допомога з безробіття залишиться на тому ж рівні. На час карантину розмір такої допомоги збільшили із 650 до 1 тис. грн.

Як повідомляють у Київському міському центрі зайнятості, у Києві допомогу з безробіття отримують близько 12,8 тис. безробітних (мінімальну в 1 тис. грн — 2 тисячі безробітних, максимальну — близько 4 тисяч). У столиці середній розмір допомоги з безробіття становить 6,619 тис. грн.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня 2021 року очікується підвищення деяких пенсійний виплат. Так, за інформацією Державного Пенсійного фонду, буде збільшено рівень мінімальної пенсії за віком, доплату за понаднормовий стаж,розміри надбавок, доплат та підвищень, а також розмір мінімальної пенсійної виплати.

Також ми повідомляли, як будуть нараховувати пенсії після введення е-трудових.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу