З 1 червня стартує відеофіксація на дорогах

Поділитися:

З 1 червня в Україні стартує нова система відеофіксації порушень ПДР. Як розповів на прес-конференції заступник міністра МВС Антон Геращенко, дана система діятиме для зниження рівня смертності на дорогах України.

Геращенко також зазначив, що за весь час незалежності України, на дорогах в ДТП загинуло понад 175 тис. осіб. 40% ДТП сталися через перевищення швидкості.

З червня на дорогах з’являться перші 50 камер, які будуть стежити за швидкістю, а також за проїздами на заборонений сигнал світлофора, за порушенням правил стоянки і парковки, правил руху по смузі громадського транспорту або пішохідних доріжках, виїзд на зустрічну смугу.

Спочатку відеокамери фіксуватимуть тільки перевищення швидкості, а в майбутньому перелік порушень буде розширено. За словами Геращенко це станеться до кінця року.

Відеокамери фіксуватимуть перевищення швидкості на 20 км / год від допустимо дозволеної. За перевищення більш ніж на 20 км / год водієві загрожує штраф штраф – 255 грн.

За перевищення швидкості більш ніж на 50 км / год – 510 грн.

До відповідальності будуть залучатися особи, на яких зареєстровано ТЗ, або зазначений ним користувач. У випадку з юр особою відповідальність несе його начальник, або уповноважена особа. Також відповідальність передбачена для іноземців, які ввезли ТЗ з-за кордону.

За словами Антона Геращенко поліція встановлюватиме дані в реєстрах МВС і Мін’юсту. Якщо водій подавав особисті дані в МВС, то повідомлення прийде у вигляді СМС або на електронну пошту. Також можна перевірити інформацію на сайті МВС і Нацполіціі. Або дочекатися отримання листа від листоноші.

Після фіксації порушення на протязі 3-х днів відправляється лист з повідомленням. Рішення виноситься без участі порушника, якому надано 10 днів на оскарження.

Постанова набирає чинності з дня отримання, відмови від отримання або з моменту повернення недоставленого листи.

На оплату штрафу передбачено 30 днів з моменту набрання законної сили постанови. Якщо був факт оскарження, то термін на його рішення не включається.

Після закінчення 30 днів і відсутності оплати штрафу накладається примусове відшкодування. Може бути арештоване рухоме і нерухоме майно власника ТЗ. Також може бути подвоєна сума штрафу. Для штрафів, зафіксованих камерами відкрито єдиний рахунок, який буде вказаний на сайті МВС і Нацполіціі. Також, рахунок буде вказано в постанові про порушення і квитанції про оплату.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу