Юрій Вітренко оскаржує в суді невиплату премії

Поділитися:

Виконавчий директор Національної компанії “Нафтогаз України” Юрій Вітренко не згоден зі своїм звільненням. Він має намір оскаржити рішення про скорочення його посади в компанії.

Він також має намір оскаржити в суді не виплату йому премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над “Газпромом”. Як розповів в середу, 13 травня, в ефірі одного з українських телеканалів Вітренко, він вже подав позов до Печерського суду міста Києва.

Чиновник вимагає виконання “Нафтогазом” своїх зобов’язань за трудовим договором.

Ця премія – частина зарплати за українським законодавством, вона прописана в моєму трудовому договорі і тому повинна була автоматично бути виплачена 30 грудня, – пояснив виконавчий директор, додавши, що пропонував керівництву компанії різні варіанти, однак жодна з них не була прийнята.

Разом з тим він висловив надію, що рішення суду буде справедливим і ніхто туди дзвонити не буде.

Нагадаємо, Юрій Вітренко в «Нафтогазі» відповідає за реалізацію проекту із захисту і представництва інтересів компанії в суперечках з російським «Газпромом» і координує роботу по розробці і систематичного оновлення макроекономічної моделі України, необхідної для прогнозування довгострокової динаміки макроекономічних показників, що впливають на основні показники діяльності НАК.

Раніше повідомлялося, що Юрія Вітренка повинні звільнити з компанії. Його посаду найближчим часом буде скорочено. За словами самого Вітренко, його формально попередили, що його посаду буде скорочена, а це означає, що через два місяці його звільнять з «Нафтогазу».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу