ЄС може відкрити кордони для вакцинованих

Поділитися:

Всім країнам Євросоюзу було рекомендовано послабити існуючі на цю мить заборони на в’їзд. Таке звернення Єврокомісії було зроблено днями вперше з початку пандемії коронавірусу у світі. При цьому мова не йде про робочі поїздки, а скоріше про тих, які підпадають під категорію «поїздки з несуттєвих причин». Іншими словами, послаблення режиму потрібно для туризму.

Відкрити кордони для тих, хто отримав всі рекомендовані дози вакцини — це означає прибрати такий пункт, як карантин (самоізоляція) після прибуття в країну ЄС. Разом з тим будуть і категорії громадян, яких віднесуть до винятків із загальних правил — тут мають на увазі медиків, студентів, моряків та інших, які зобов’язані за родом діяльності здавати тести та дотримуватися карантину.

Важливі правила говорять, що вакцинація повинна бути закінчена мінімум за 14 днів до дати подорожі, при собі туристи повинні будуть мати документ, який підтвердить факт отримання вакцини. Дітям же буде рекомендовано здати тест на коронавірус (ПЛР) не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону.

Раніше повідомлялося, що Чехія ввела обов’язкову вакцинацію дітей.

Також ми писали й про те, що МВФ пов’язує темпи відновлення економіки з вакцинацією.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу