ВООЗ вирішила тестувати лікарські трави від коронавірусу

Поділитися:

Напоєм з полину збираються лікувати коронавірус в Африці. Так, Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила протокол для тестування африканських лікарських засобів, які мають рослинне походження.

За словами вчених, ці трави можуть бути потенційним методом лікування коронавірусної хвороби та інших вірусних захворювань.

Відомо, що дослідження лікарських властивостей трав почалися через кілька місяців після того, як президент Мадагаскару популяризував напій на основі полину, який також застосовують в лікуванні малярії, однак тоді його пропозиція світові вчені розкритикували.

Слід зазначити, що якщо такий продукт медицини виявляється безпечним, ефективним з гарантованою якістю, ВООЗ рекомендуватиме його для прискореного, великомасштабного місцевого виробництва.

Нагадаємо, що президент Бразилії Жаір Болсонару пригрозив Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) виходом з її складу.

Заява Президента Бразилії прозвучало після того, як представник ВООЗ Маргарет Харріс попередила проти зайвого поспіху у скасуванні викликаних пандемією нового коронавірусу обмежень. На прес-конференції в Женеві вона підкреслила, що ключовим критерієм для зняття карантину є уповільнення передачі інфекції, зазначивши при цьому, що спалах COVID-19 в країнах Латинської Америки викликає глибоке занепокоєння.

Раніше повідомлялося, що в Україні активно займаються розробкою вакцини від штаму COVID-19: на даний момент препарат тестують відразу чотири вітчизняних фармацевтичних компанії. Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу