Влада скасувала профспілки новим законом

Поділитися:

Закон про дерегуляцію трудових відносин ухвалено у першому читанні. Документ нівелює роль профспілок, розширює тимчасову зайнятість та підвищує матеріальну відповідальність працівників за можливі збитки, повідомляє «Перший Діловий».

Роботодавець зможе врегульовувати деякі питання в обхід профспілок. Тепер не доведеться погоджувати звільнення членів спілки із профспілковими органами, а також отримувати згоду на залучення понаднормових робіт на вихідні дні.

При цьому роботодавець не зобов’язаний узгоджувати з профспілками тривалість робочого дня та черговість надання відпусток. Ці питання будуть визначатися індивідуальним трудовим договором із працівником. Крім цього закон сприятиме поширенню нестійких форм зайнятості, тобто укладанню строкових трудових договорів.

Нагадаємо, в Україні заборгованість із зарплат роботодавців перед працівниками за десять років зросла у 4,5 раза. Станом на вересень поточного року борг досяг майже 4-х мільярдів гривень.

У свою чергу Міністерство економіки розробило проект закону для посилення захисту працівників, яким роботодавці затримують виплату заробітної плати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу