Мінекономіки пропонує карати роботодавців за затримку зарплат

Поділитися:

Міністерство економіки розробило проєкт закону для посилення захисту працівників, яким роботодавці затримують виплату заробітної плати. Про це повідомляє Федерація професійних спілок України.

За затримку зарплатні пропонують карати роботодавців штрафами. У разі затримки зарплати у більш ніж 1 місяць – штраф становитиме 6 тисяч – 13,6 тисяч гривень за кожного працівника, якому не виплатили зарплатню вчасно. У разі нецільового використання зарплатних коштів – штраф становитиме 13,6 тисяч – 20,4 тисяч гривень.

Як відомо, право на своєчасне одержання фінансової винагороди за працю захищено статтею 43 Конституції України. Законопроєкт внесе зміни: встановлять вимогу до роботодавця сплатити робітникові пеню у розмірі облікової ставки Нацбанку за кожен протермінований день. Пеня має замінити компенсацію, яку сплачують роботодавці за затримку зарплатні відповідно до чинного законодавства.

Прописано право робітника на призупинення роботи, якщо виплати затримують більш ніж 15-ть календарних днів. Проте такої можливості не матимуть працівники органів прокуратури, армії, державної влади, місцевої влади, безпеки і правопорядку (за винятком обслуговуючого і техперсоналу).

У разі ухвалення закону, він набуде чинності вже з січня наступного року.

Нагадаємо, експерти розповіли, як перевірити кого стосується податкова амністія.

Також ми писали, що в НБУ розповіли як буде проходити податкова амністія.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу