Влада хоче законодавчо врегулювати дистанційну роботу

Поділитися:

27 лютого, набрали чинності зміни до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання дистанційній, надомної роботи і роботи із застосуванням гнучкого режиму робочого часу.

Так, законом вводиться два самостійних види (форми) роботи – повна і надомна.

Законом надано право роботодавцю при укладенні трудового договору про дистанційну або надомну роботу отримувати відомості про місце проживання або місце за його вибором, де буде виконуватися трудова функція (з метою належного оформлення працівника на дистанційну роботу).

Крім того, відповідно до Закону працівник може дистанційно ознайомитися з вимогами щодо охорони праці шляхом використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, зокрема відеозв’язку.

При цьому законом забезпечена можливість працівника поєднувати віддалену роботу з роботою в звичайному режимі на робочих місцях в приміщеннях або на території роботодавця.

Також законом покладено на власника або уповноважений ним орган зобов’язання щодо забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці на робочих місцях на території і в приміщеннях власника.

Нагадаємо, що тенденції на ринку праці – змінюються. Дистанційна робота стає все більш популярною. На 40% збільшився попит на таких робочих за два тижні до січневого локдауну.

Раніше повідомлялося, що Державна служба зайнятості повідомила, що в Україні з початку 2021 року роботодавці подали понад 133 тисяч вакансій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу