Виплати ветеранам війни можуть підвищити

Поділитися:

Комітет Ради із соціальної політики та захисту прав ветеранів розробив законопроект до закону №5832, у разі ухвалення Верховною Радою якого щорічні виплати ветеранам мають зрости.

Найближчим часом ВР має розглянути відповідний документ та ухвалити рішення щодо визначення розміру щорічної одноразової допомоги учасникам військових дій.

Відомо, що згідно з документом, до 5 травня щороку всім учасникам бойових дій має виплачуватись фінансова допомога у розмірі 35% прожиткового мінімуму, особам, які втратили працездатність. Цю ініціативу визначено законом про державний бюджет 2022 року. Розмір прожиткового мінімуму на сьогодні становить 2393 гривні, отже, 35% – це 837,55 гривень.

У цей же час Комітет пропонує виплачувати 55% прожиткового мінімуму (1316,15 гривень) чоловікам та жінкам померлих осіб, у яких встановлено інвалідність внаслідок участі у військових діях, а також тим, хто не одружився вдруге, жінкам та чоловікам, чиї подружжя є: померлими учасники війни, учасниками війни та визнані за життя особами із встановленою інвалідністю від загальної хвороби.

Крім цього, депутати пропонують виплачувати по 255% прожиткового мінімуму особам, яким присвоєно особливі заслуги перед Батьківщиною. Неповнолітні в’язні концентраційних таборів можуть отримувати по 85% прожиткового мінімуму (у разі прийняття змін до закону), а також по 195% планується щорічно нараховувати колишнім в’язням таборів, які мають інвалідність І групи – 25 ІІІ групи.

Повідомляється, що депутати мають намір насамперед доопрацювати відповідний законопроект, а голова комітету запропонувала відв’язати відсоткову ставку виплат від прожиткового мінімуму.

Раніше ми писали, що Міністерство у справах ветеранів України планує запровадити електронний кабінет ветерана у 2022 році.

Також ми повідомляли, що в обласних центрах будуть відкриті центри для ветеранів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу