В Україні знову запустили завод з виробництва медичного кисню

Поділитися:

У зв’язку з підвищенням смертності через коронавірус в Україні Міністерство охорони здоров’я прийняло термінові заходи по відновленню роботи заводу, що виробляє медичний кисень. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Чиновник прокоментував ситуацію з роботою заводів по виробництву кисню в Україні. Він зазначив, що два підприємства зараз знаходяться на регламентних роботах. Завод, розташований в Західній Україні, зламався. Однак після заяви медиків про прийдешній дефіцит кисню, були моментально вжиті заходи щодо відновлення його виробництва.

Україна негайно закупила в Польщі потрібну кількість кисню, а також запустила додаткові потужності. Таким чином, 22 жовтня 2021 року завод в Західній Україні відновив роботу.

Важливо відзначити, що в порівнянні з попереднім піком захворюваності й смертності нинішній сплеск зараження зріс у кілька разів. Про це свідчить факт споживання кисню. У деяких містах цифра використовуваного кисню доходить до позначки 50 тонн за добу. Під час минулого піку вона досягала 10-12 тонн на добу.

Нагадаємо, раніше ми писали про підвищення заражень COVID-19 в країні. РНБО передбачає тисячу смертей на добу, що може стати новим рекордом по захворюваності.

Також ми повідомляли про те, що «Червону» зону карантину розширили ще на дві області – Рівненську та Миколаївську.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу