В Україні виріс мінімальний розмір аліментів

Поділитися:

Після того, як 1 грудня виріс прожитковий мінімум для дітей, відповідно в законодавстві відбулася низка змін щодо виплати аліментів.

Змінилися розміри як мінімальної щомісячної суми, так і максимальної. Враховуючи, що мінімальний розмір аліментів ніяк не може бути нижчим за 50% прожиткового мінімуму для дитини певного віку, уряд збільшив розміри аліментів.

Мінімальна виплата на дитину від 0 до 6 років складає 1050 гривень на місяць, а з 6 до 18 років – 1309 гривень на місяць.

Те саме стосується і максимального розміру аліментів: до 6 років – 21 тисяча гривень, а після 6 до повноліття – 26180 тисяч гривень.

Безумовно, визначити розмір аліментів, що виплачуються, батьки можуть самостійно, домовившись мирним шляхом. Однак, якщо згоди досягти не вдається, рішення ухвалюється в судовому порядку.

Який розмір аліментів встановить суд залежатиме від різних критеріїв: сума заробітної плати платника, доплата, у тому числі преміальні, до заробітної плати платника, виплата стипендій та пенсій, отримання державної допомоги з безробіття, дивіденди та інші фінансові надходження.

Раніше ми писали, як збільшити встановлений розмір аліментів.

Також ми повідомляли, як каратимуть злісних неплатників аліментів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу