У Мін’юсті розповіли, як збільшити розмір аліментів

Поділитися:

У Міністерстві юстиції розповіли, як збільшити встановлений розмір аліментів. Згідно із законодавством України, змінити розмір аліментів можна на основі зміни матеріального становища, сімейного стану, стану здоров’я платника чи одержувача аліментів, чи через інші життєві обставини.

У разі встановлення аліментів у добровільному порядку – батькам потрібно внести такі зміни до нотаріально завіреного договору (йдеться про окремий договір, підписаний сторонами, який потребує обов’язкового нотаріального посвідчення).

У разі відсутності взаємної згоди між батьками щодо зміни розміру аліментів або, у разі встановлення виплати аліментів за ​​рішенням суду – змінити їх розмір можна лише через суд.

Для цього необхідно, щоб платник чи одержувач аліментів подав до суду позовну заяву, де вказувалося б прохання про збільшення чи зменшення розміру аліментів.

У відомстві нагадують, що позови про стягнення аліментів, підвищення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення пені за невчасну сплату, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення можна надавати у суди за зареєстрованим місцем проживання чи перебування відповідача чи позивача (районні, районні в містах, міські та міськрайонні суди).

Нагадаємо, що в Україні хочуть підвищити розмір державної допомоги при народженні дитини до рівня 50 тисяч гривень. Йдеться про допомогу при народженні первістка та кожної наступної дитини. Наразі обсяг такої допомоги – 41,280 тисяч гривень, його не переглядали з 2014 року.

Також ми писали, що українцям збільшили допомогу на дітей-інвалідів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу