В Україні можуть заборонити пластикові пакети

Поділитися:

Пластикові пакети в Україні вже незабаром потраплять до чорного списку. Депутати парламентського комітету вже підтримали законопроект «Про обмеження обігу пластикових пакетів» для розгляду у другому читанні та прийняття його у Верховній Раді в цілому. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Документ пропонує заборонити легкі й надлегкі пластикові пакети, товщиною до 50 мікронів, та оксобіорозкладні пакети. Винятком стануть стандартні пакети-майки, що використовуються для риби, м’яса, а також для сипучих продуктів, для яких пакет є первинною упаковкою.

За розповсюдження пластикових пакетів будуть стягувати штрафи у розмірі від 1700 до 3400 гривень. За повторне таке порушення буде стягуватися штраф до 8500 гривень. За словами голови Міндовкілля, відмова від пакетів стане тим самим «великим-малим кроком» назустріч чистій планеті.

Раніше повідомлялося, що Україна буде охороняти навколишнє середовище за європейськими нормами. В Україні три роки буде проводиться проект, в рамках якого планується розробити важливі та потрібні законодавчі та нормативно-правові документи з охорони навколишнього середовища. Назвали його APENA 2, повідомили в пресслужбі Державної екологічної інспекції (ДЕІ).

Також ми писали про те, що українське повітря будуть моніторити новою системою. Проект EcoCity, який містить у собі мережу автоматизованих станцій для цих цілей, був придуманий і розроблений групою дітей, які знаються на робототехніці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу